dimarts, 24 de maig del 2011

JA SOM AQUÍ!!

15.05.11


             Diuen les veus del barri; els més antics, aquells que més hores han passat pels entorns carrer amunt carrer avall, que fa anys havia estat una casa. Una llar de fa 100 anys que seguia d'enpeu.  Els veïns curiosos treien el cap al balcó i veien aquell pati, amb una piscina en aquest forat on ara nosaltres hi tenim les cadires per a fer-hi les assemblees i els diners populars. Diuen i diuen moltes coses, però el cert és que nosaltres no ho hem vist. Els mesos passaven i les males herbes començaven a treure el cap. Transcorregut un temps van arribar aquesta gent dels “derribos” i, com si es tractés d'un castell de naipes, van fer caure la casa a terra i es van endur les antigues parets, les antigues portes, l'antiga piscina i el que quedés dels antics records. 

           Així és com les males herbes, animades per tot l'espai que tenien, van anar creixent repartides per arreu del terreny. Els anys volaven i els veïns començaven a oblidar que allò havia estat la llar d'algú. Alguns hi deixaven entrar als gossos per a que “abonessin” el terreny, d'altres hi feien criar cargols per després recollir-los i fer un bon àpat, n'hi havia que simplement hi tiraven porqueria que els sobrava, i fins i tot algun veí explica que havia d'anar-hi de tant en tant a espantar a les rates per a que no se li enfilessin a casa.

            El cas és que la pols acumulava més pols, i la porqueria més porqueria; i això és el que nosaltres vam veure. No vam conèixer la casa, no vam gaudir de la piscina ni tampoc van veure a la gent de “derribos”. Tot el que vam veure eren males herbes fins a l'alçada del genoll, un pam de porqueria per damunt de la terra, pedres i maons oblidats de l'enderrocament i alguna que altre dificultat més. Però sobretot vam veure una oportunitat, vam veure el que seria “l'HortB”, un hort per al barri. Aprofitar un espai oblidat i en desús, netejar-li la cara i canviar-lo per un espai participatiu, actiu i respectuós.

            Amb el pic i la pala, amb la desbrossadora i el motocultor hem anat fent feina. Sovint trobant dificultats; molta, molta, molta porqueria i un terra que no era “parejo”. Però amb una mica de gallinassa, moltes ganes, i sobretot molts ànims d'aquestes veïnes i veïns que ens agraeixen el que fem, ens aconsellen i ens donen un copet a l'espatlla mentre somriuen amb complicitat; tirem endavant. Com he dit abans, anem fent feina.

            Avui hem plantat. Per primer cop. Per fi. Avui ha estat el dia, el lloc i el moment on tot comença. Si bé és cert, que la feina va començar fa setmanes avui ha estat el dia en que, un cop tretes les males herbes, hem aconseguit que els tomàquets i les carbasses comencin a treure el cap.

Gràcies als que ens animeu, d'una manera o d'una altre formeu part de l'Hort!

Firma: HortB.
Salut i aixada!

............................................................................................................................

dissabte, 7 de maig del 2011

Hort bé (vist així...)

Clica Sobre la imatge i flipa!
............................................................................................................................

dimarts, 3 de maig del 2011

Cicle de consum amb "Homenatge a Catalunya II" i soparet de l'Hort bé!

Aquest dimecres 4 de Maig a les 20h al Parc del Nen de la Rutlla: Projecció del documental "Homenatge a Catalunya II", i col·loqui posterior, per part del grup de Joves de la Comissió de Festa Major del Guinardó amb la participació de Xaindó, Xarxa d'Intercanvi del Guinardó, Hort bé i Joana Conill, co-directora del documental "Homenatge a Catalunya II". 

Explicarem el nostre projecte i estarem darrera la barra preparant el sopar amb productes ecològics!

Us hi esperem !!
............................................................................................................................